23.06.2011

Te rog, iubeste-te pe tine

   De curand am descoperit un text tare, tare interesant pe care as dori sa vi-l impartasesc si voua, in caz ca nu l-ati descoperit pana acum. Este vorba de un articol publicat de Elena Pontbraint.... Iata!

"...te rog , iubeste-te si pe tine . Salveaza-ti valoarea . Apreciaza-ti calitatile .Le vezi ? Stii care-ti sunt calitatile ? Te vezi cum daruiesti tot pana la ultima picatura de energie celor din jur ? Hai incepe si iubeste-te si pe tine , priveste cum sufletul tau vrea un pic de intelegere si tu nu i-o dai …uite cum trupul tau cere si el un pic de odihna , mai lasa-l din truda asta zilnica , si da-i si lui un somn bun , un masaj , da-i tihna .

    Rutina e prietena ta ? Nu vrei s-o derutezi, asa-i ? Ce se intampla daca tai de pe lista rutinei cateva lucruri , si le inlocuiesti cu altele benefice tie ? Daca nu vei mai pune tu mancarea in farfuria fiecaruia, ci va face fiecare asta pentru sine , ce o sa se intample ? Dar daca nu mai calci tot maldarul de rufe azi , si in jumatatea de ora ramasa libera te odihnesti un pic ascultand o muzica relaxanta ?Amana sau chiar elimina discutiile obositoare si interminabile despre nimicuri cu soacra , mama , matusa , vecina fiindca ele sunt odihnite , tu nu . In timpul castigat astfel , citeste ceva ce-ti face placere.
    Din tot ceea ce faci tu zilnic , cu aproape acelasi elan , consecvent , ce crezi ca e cu adevarat important si indispensabil celor din jur sau chiar tie ? Hai fa o lista ! Incearca sa-ti gasesti inlocuitor macar pentru o parte din aceste activitati .O sa vezi ca se poate .Daca tu ai muri maine , vei fi inlocuita cu totul, aproape in tot ceea ce ai facut tu pana atunci .Ce ? N-am dreptate ?...Te rog deci , priveste-te ca si cum ai privi pe altcineva ,si observa-ti oboseala , nemultumirile , visurile , sperantele . Ce ai de gand sa faci cu ele ? Vei amana din nou implinirea visurilor si a sperantelor ? Oboseala si nemultumirile le vei ascunde ? Hai spune-mi ce faci cu ele !?  
  Spune-ti si tie , poate asa afli si de ce ,si de cine le ascunzi . Astepti sa i se faca mila de tine cuiva ? Sa te intrebe cineva daca nu cumva vrei sa-ti ia povara din spate si s-o care in locul tau ? Sa fim seriosi ! Asta nu se intampla decat cu niste biete sacose pline de produse cumparate , nu si cu altfel de poveri ! Sau tu esti eroina ? Vrei sa fi superwoman ?...Serios ? Dar cand trupul si psihicul tau iti cer cu disperare mila , iti e sau nu mila ?...Sau tragi de ele in continuare ?... ca de , tu poti ! Cine iti da tie inapoi sanatatea ? Masoara-ti putinta in toate , nu mai trage de tine . Hai incepi si iubeste-te ! Incanta-ti sufletul cu tot ce iti place , fa-ti timp sa iubesti . Sa iubesti cu masura iubirii , si nu cu cea a sacrificiului inutil prea incarcat de altruism .
     Si mai masoara si ceea primesti de la cei dragi. Primesti ceva ?...sau sunt dragi doar pentru ca sunt rude , prieteni , colegi ? Fiecare vrea ceva de la tine , tu vrei ceva de la ei ?
    Si te mai intreb si eu : Ai masurat bine ? Ai un echilibru cu si de la ei ? Daca nu…cauta-ti echilibrul .       Pastreaza in viata ta cotidiana , doar persoanele care-ti ofera asta , iar pe restul viziteaza-le rar.Te indemn altfel decat a facut-o mama ta ? Da !Vremurile sunt altele! Nimeni nu mai lasa usa deschisa , toti incuie strasnic usile ,si le deschid doar daca …ai tu cheia ! Asa ajungi sa cari dupa tine multe chei , cheia fiecaruia .    Sa faci pe plac tuturor , cam asta inseamna . Dar cu tine ce faci ? Hai iubeste-te …ai grija de tine …da-ti sansa unica de a te salva .
    Tu in primul rand existi prin tine , apoi prin ceilalti . Daca te simti bine cu tine , si ai multumire deplina , atunci “sacrificiile’ pentru cei iubiti nu mai sunt sacrificii , ci daruri . Inseamna ca primesti iubire , respect , odihna , recunostinta , atat de la tine insati cat si de la celialti .Daca insa nu esti multumita de tine , afla-ti calea iubindu-te !...si restul lumii te va iubi si ea ! Fii independenta , descopera-ti si apreciaza-ti propria valoare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu